Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 13:00 - 22:00

Pigmentvlekken verwijderen

Huidskleur wordt bepaald door het soort pigment in de huid. Hierdoor zijn mensen er in alle kleuren. Iedere huid is mooi en uniek! Door een beschadiging of veroudering van de huid onstaat er helaas ook pigment, zoals pigmentvlekken. Vertrouwt u het plekje niet? Laat u dan altijd controleren bij een huisarts of dermatoloog.

Het ontstaan van pigmentvlekken

Vooral op de zon beschenen gedeeltes zoals uw gezicht, hals, decolleté, armen en handen kunnen pigmentvlekken ontstaan. UV geeft uw huid een mooi kleurtje, maar kan ook leiden tot geconcentreerde vlekken omdat pigmentcellen werkzaam worden door zonnestralen. Het bruine kleurtje is eigenlijk alleen maar een teken dat uw huid zichzelf heeft moeten beschermen. Als u tijdens uw jeugd of als volwassene verbranding heeft opgedaan zorgt dit ervoor dat er beschadiging optreed aan de cellen. Dit komt vooral voor als de zonkracht op zijn hoogst is zoals in de zomer of op vakantie. Maar wist u dat het verouderingsproces en vlekken zelfs in de winter, achter glas of met bewolking plaats kan vinden? Zelfs binnen heeft blauw licht van uw telefoon, laptop en iPad invloed!

Vlekken die ontstaan in de diepere huidlagen zijn moeilijker te behandelen, maar vlekken die ontstaan op de opperhuid zijn heel goed te behandelen. De vlekken in de diepere huidlagen worden gestuurd door hormonale invloeden van binnenuit (zwangerschap/melasma, medicatie), wat u nog meer lichtgevoelig maakt. Onze huidtherapeuten informeren u er graag over.

Soorten pigmentenvlekken

Zoals eerder beschreven zijn pigmentvlekken verstoringen in het natuurlijke pigment in de huid. Deze pigmentvlekken kunnen zich uiten in donkere of juist witte vlekjes op de huid. Pigment komt in verschillende uitingen voor, de meest voorkomende pigmentstoornissen zijn Lentigines (ouderdomsvlekken).

Lentigo (ouderdomsvlek)

Lentigo, ook wel een ouderdomsvlek of levervlek genoemd, is een veel voorkomende bruine verkleuring van de huid die doorgaans goedaardig is. Het is natuurlijk wel belangrijk om dit te laten beoordelen door een arts of dokter.

Lentiginines (ouderdomsvlekken), ontstaan vooral op plekken op de huid die veel in aanraking zijn geweest met de zon, zoals het gezicht en de handruggen. Ouderdomsvlekken ontstaan vaak bij mensen met een licht huidtype vanaf middelbare leeftijd.

Pigmentbehandeling met de Duetto MT EVO

Binnen TB Medical werken wij met de Duetto MT Evo en maken gebruik van de Alexandrite laser 755 nm en IPL. Het soort pigment en de diepte ervan bepaalt welke techniek ingezet wordt. Om geconcentreerde pigmentvlekken effectief en doelgericht te behandelen gebruiken wij de Alexandrite laser. Is uw huid veroudert door uv-straling of wondjes dan kunnen wij dit goed behandelen met IPL. Deze techniek heeft een groter oppervlak waardoor er meerdere vlekken en schade behandeld kan worden. Mooie bijkomstigheid is dat het uw huidconditie en aangezicht ervan verbeterd.

Veelgestelde vragen

Wat is het resultaat?

Het resultaat van de behandeling hangt af van de conditie van uw huid en hoe uw huid omgaat met het afvoeren van het pigment. De huid blijft zich continue vernieuwen en dit geldt ook voor aangemaakt pigment. Daarom willen wij van TB Medical u erop attenderen dat het verwijderen van pigmentvlekken geen permanente oplossing is. Soms kan het voorkomen dat de pigmentstoring terugkomt. Het vermijden van te veel blootstelling aan uv-straling, zonlicht en door het gebruik van de juiste SPF kan het resultaat van de laserbehandeling echter verlengd worden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Tijdens het intakegesprek bekijken we samen of uw wens haalbaar is. We beginnen met de beste persoonlijke behandeladviezen en ontwikkelen vervolgens een behandelplan dat gebruik maakt van verschillende IPL- en lasertechnologieën. Geadviseerd is een reeks van vier tot zes behandelingen met een interval van 4 weken.

Is deze behandeling voor mij geschikt?

Huidtype 1 t/m 4 kunnen behandeld worden met de Alexandrite 755 nm en/of IPL 650-1200 nm.

Wat zijn de kosten?

Bekijk voor de kosten van pigmentvlekken verwijderen en een overzicht van al onze andere behandelingen op onze tarieven pagina.

Afspraak maken?

Maak gemakkelijk een afspraak via ons contactformulier!

Afspraak maken

Mailen Afspraak maken Direct bellen