TB Medical
Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam
TB medical op afspraak

Logo Ikazia

MEDISCHE TATOEAGE

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van medische tatoeages? Bij TB medical bent u aan het juiste adres.

Medisch tatoeëren kan voor veel verschillende doeleinden worden toegepast. Wanneer u een borstreconstructie heeft ondergaan kunt u door middel van medisch tatoeëren de tepel verfraaien en/of verbeteren. Door deze techniek wordt er een tepel gecreëerd van pigmenten die nauwelijks afwijken van een echte tepel.

TB medical heeft een eigen ‘cosmetische pigmentatie specialist’. Deze specialist kan door jarenlange ervaring op natuurlijke wijze littekens en huidoneffenheden camoufleren.

Naast het medisch tatoeëren is TB medical ook werkzaam in ziekenhuizen. Hier worden lezingen en behandelingen gegeven omtrent dit onderwerp door onze specialist. Daarnaast heeft onze specialist een adviserende rol bij de GGD. Benieuwd naar ons voor werk voor de GGD? Lees dan hier het artikel.

TB medical bevindt zich in de tattoopraktijk van Tattoo Bob.Waarom een nieuwe tepel of nieuw tepelhof

Wanneer er natuurlijke pigmentatie ontbreekt bij het tepelhof, is er een mooie manier om een nieuwe tepel of een tepelhof te creëren. Er kunnen namelijk verschillende redenen zijn waarom een tepel niet (meer) is wat het hoort te zijn. Borstkanker is helaas een vaak voorkomende reden en in veel situaties wordt de tepel verwijderd. Het tepelhof kan na een operatie ook ongelijk zijn.

Een andere reden om te overwegen een nieuwe tepel te laten tatoeëren kan komen door het vergroten of verkleinen van de borsten. Een nieuwe tepel laten tatoeëren noemen we tepelhofpigmentatie.  

Plastisch chirurg

Heeft u in overleg met de plastisch chirurg een afspraak gemaakt voor een tepeltatoeage? Niet alle operaties worden door de plastisch chirurg vergoed. Dit hangt af van uw verzekeringspolis. Informeer altijd van tevoren bij uw ziektekostenverzekeraar wat wel en wat niet wordt vergoed.

Verzekering en welk ziekenhuis?

Wanneer u een behandeling bij TB Medical op onze eigen locatie ondergaat dient u het bedrag meteen te voldoen. Aanvragen m.b.t. de zorgverzekering dient u dan zelf te regelen.

AANSPRAAK MAKEN OP UW ZORGVERZEKERING?

De behandelaar is ook werkzaam in het Ikazia ziekenhuis te Rotterdam. Echter houdt de behandelaar zich niet bezig met aanvragen m.b.t. zorgverzekering.

De beoordeling of u in aanmerking komt voor een vergoeding loopt dan via het Ikazia ziekenhuis. 

U kunt een afspraak maken op de polikliniek Plastische Chirurgie met een verwijsbrief van uw huisarts of uw huidige medisch specialist in het ziekenhuis waar u onder behandeling bent. 

Naar aanleiding van deze afspraak kan er een machtiging worden aangevraagd bij de zorgverzekering. Bij goedkeuring krijgt u een afspraak in het Ikazia ziekenhuis en zal uw zorgverzekering de pigmentatiebehandeling bekostigen.

Wilt u hier meer informatie over hebben of zit u met andere vragen raden wij u aan om contact op te nemen met de polikliniek Plastische Chirurgie van het Ikazia ziekenhuis. Tel: 010 - 297 52 20

Wij kunnen niet bemiddelen in afspraken of de communicatie met het Ikazia ziekenhuis.

Wijnvlek

Wanneer u een wijnvlek heeft, kan dit met behulp van een medische tatoeage worden verbeterd. De roodheid kan worden ingekleurd met pigmenten, waardoor dit gaat lijken op een ‘normale’ huid.

Vitiligo

Medische tatoeages kunnen ook een oplossing bieden bij Vitiligo. Vitiligo is een huidaandoening die zich uitbreidt, hierdoor zullen er meerdere behandelingen nodig zijn. Bij deze huidaandoening wordt er altijd eerst een proefstukje geplaatst. Dit wordt gedaan omdat het per persoon kan verschillen hoe het eindresultaat van de kleur zal zijn.

Alopecia

Voor Alopecia is micro haar pigmentatie een sensationele oplossing. Met micro haar pigmentatie wordt Alopecia gecamoufleerd. Heeft u interesse of wilt u meer weten over deze methode? Lees hier meer informatie over Alopecia.

Pigment vlekken

Tegenwoordig is het mogelijk om met lasertechnologie (ongewenste) pigmentvlekken en/of ouderdomsvlekken te verminderen of verwijderen. Tattoo Bob werkt samen met een gediplomeerde huidtherapeute voor het laseren van pigmentvlekken. Lees hier meer informatie over het laten verwijderen van pigmentvlekken.