TB Medical
Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam
TB medical op afspraak

Logo Ikazia

Pigmentvlekken verwijderen

Met de huidige lasertechnologie is het mogelijk om (ongewenste) pigmentvlekken en/of ouderdomsvlekken te verwijderen of te verminderen. Voor het verwijderen en/of verminderen van uw pigmentvlekken werkt TB Medical samen met een gediplomeerd huidtherapeute en met een topkwaliteit laser. De ultrakorte lichtflitsen uit de laser zorgen ervoor dat het pigment in de huid wordt afgebroken waardoor de pigmentvlekken dus verminderen en/of zelfs uiteindelijk verdwijnen.

Wij van TB Medical willen u er op attenderen dat het verwijderen van pigmentvlekken m.b.v. een laser geen PERMANENTE oplossing is, de huid blijft zich continue vernieuwen en dit geldt ook voor aangemaakt pigment. In sommige gevallen kan het dus voorkomen dat de pigmentstoring terugkomt. Het resultaat van de laserbehandeling kan echter wel verlengd worden door het gebruik van zonnebrandproducten met de juiste SPF en het vermijden van te veel blootstelling aan zonlicht.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn bruine vlekken die ontstaan bij een storing in het pigment. Pigment wordt ook wel melanine genoemd. Melanine is een kleurstof die kleur geeft aan je haren, de iris van je oog en aan je huid. Pigment beschermt de huid ook tegen de UV-straling. Zodra de huid in aanraking komt met UV-straling gaat deze meer pigment aanmaken om de huid op een natuurlijke manier te beschermen tegen de zon. De huid verbrandt hierdoor minder snel en krijgt een mooi kleurtje. Uiteraard dient de huid nog steeds altijd goed beschermd te worden met een extra SPF als deze te veel in aanraking komt met UV-straling.

Naast UV-straling wordt de aanmaak van pigment in de huid ook gestimuleerd door hormoonveranderingen, stress en vochtgebrek. Dit wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. Door dit proces kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Deze pigmentvlekken zijn vaak zichtbaar op het gezicht en elders op het lichaam.

Er wordt van pigmentvlekken gesproken als er juist teveel (bruin/zwarte vlekjes) of juist te weinig (witte vlekjes) pigment in de huid aanwezig is. Onze huidtherapeute behandelt de patiënten die juist te veel (hyperpigmentatie) pigment in de huid hebben.

Soorten pigmentenvlekken

Zoals eerder vermeld zijn pigmentvlekken verstoringen in het natuurlijke pigment in de huid. Deze pigmentvlekken kunnen zich uiten in donkere of juist witte vlekjes op de huid. De meest voorkomende pigmentstoornissen zijn Lentigo en Melasma.

Lentigo

Lentigo wordt in de volksmond ook wel gewoon een ouderdomsvlek of levervlek genoemd. Lentigo is een veel voorkomende bruine verkleuring van de huid die doorgaans goedaardig is. Het is natuurlijk wel belangrijk om dit te laten beoordelen door een arts of dokter.

Lentigo, ofwel ouderdomsvlekken, ontstaan vooral op plekken op de huid die veel in aanraking zijn geweest met de zon, zoals het gezicht en de handruggen. Ouderdomsvlekken ontstaan vaak vanaf middelbare leeftijd bij mensen met een licht huidtype.

Melasma

Melasma is in de volksmond ook wel bekend als het zwangerschapsmasker. Bij het zwangerschapsmasker krijgen vrouwen last van donkere pigmentvlekken in het gezicht en soms ook in de hals. Melasma ontstaat door de hormonen die vrouwen krijgen tijdens een zwangerschap.

Over het algemeen gaan de pigmentvlekken die ontstaan bij Melasma vanzelf weer weg na de bevalling, maar in sommige gevallen is dit niet het geval en kunnen ook deze pigmentvlekken m.b.v. een laser door onze gediplomeerde huidtherapeute verminderd en/of zelfs verwijderd worden.

De laserbehandeling

De duur van de laserbehandeling voor pigmentvlekken is afhankelijk van de grootte en de locatie van de pigmentvlek, maar ook de diepte van de pigmentlaag en de concentratie van het pigment in de huid spelen een rol voor de duur van de laserbehandeling. Over het algemeen zijn er ongeveer 3-5 behandelingen nodig voor het verwijderen van een pigmentvlek.

Tijdens de behandeling zorgen ultrakorte lichtflitsen op de huid ervoor dat het pigment in de huid wordt afgebroken. Tijdens de laserbehandeling kan de huid warm en rood worden. TB Medical werkt voor het verwijderen van pigmentvlekken met een topkwaliteit laser. Het gevoel van de lichtflitsen is het beste te vergelijken met kleine elastiekjes die tegen de huid aanspringen.

Na de laserbehandeling zullen er ongeveer 3 – 5 dagen korstjes op de huid ontstaan. Dit is een natuurlijke reactie van de huid. De korstjes zullen vanzelf weer van de huid afvallen en de huid zal zich binnen ongeveer 1 week herstellen van de behandeling.

Kosten pigmentvlekken laseren

De kosten voor de behandeling zijn afhankelijk van de hoeveelheid pigmentvlekken.

  • 1 pigmentvlek: €50,-
  • 2 pigmentvlekken: €75,-
  • 3 pigmentvlekken of meer: €100,-

Alle prijzen zijn inclusief GRATIS intakegesprek en schriftelijke nazorginstructies. Uiteraard zal onze huidtherapeute u ook mondeling voorzien van alle instructies m.b.t. uw behandeling. U dient er rekening mee te houden dat er ongeveer 3-5 behandelingen nodig zijn voor het verwijderen van pigmentvlekken.

Veelgestelde vragen