TB Medical
Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam
TB medical op afspraak

Logo Ikazia

Behandeling tepel tatoeage

Speciaal voor mensen waarbij de natuurlijke pigmentatie van het tepelhof ontbreekt is het mogelijk de tepel of het tepelhof te pigmenteren. Bij TB medical is het voor deze mensen mogelijk om door onze gespecialiseerde tattoo artiest een realistische tepeltatoeage te laten plaatsen. Een tepeltattoo wordt geplaatst met speciaal ingestelde tattoo apparatuur en speciale kleurpigmenten. Hierbij wordt geprobeerd de natuurlijke kleur zoveel en zo realistisch mogelijk na te bootsen.

Soms wordt het plaatsen van een tepeltatoeage als een gevoelige behandeling ervaren. Wij willen u hier graag vooraf op de hoogte brengen zodat u zich hier bewust van bent voordat u de behandeling ondergaat. De behandeling en uitwerking van een tepelkleuring is anders. Deze behandeling is een stuk minder pijnlijk en heeft weinig langdurige gevolgen. Doordat het borstweefsel immers is verwijderd, zijn risico’s uitgesloten.

Het resultaat van een nieuw gecreëerde tepelhof, op een getransplanteerde of eigen huid, is vaak zeer verbluffend!

Voor het plaatsen van een tepeltatoeage maakt u altijd een afspraak. De behandeling vindt uiteraard altijd plaats in een privéruimte. Voorafgaand aan de behandeling willen wij graag kennis met u maken tijdens een intakegesprek. U kunt telefonisch of via de mail een afspraak bij ons maken.

Voor de behandeling

Wanneer u een tepel tatoeage wilt laten plaatsen vragen wij u altijd eerst om dit te bespreken met uw behandelend arts. Bij TB medical vinden wij dit overleg met uw behandeld arts zeer belangrijk zodat wij in samenspraak met u en de arts een goed behandelplan kunnen opzetten voor de tepelreconstructie.

Graag willen wij dat u zich ervan bewust bent dat de behandeling voor het pigmenten van een tepel of tepelhof zeer gevoelig is. Naderhand kunt u mogelijk last krijgen van reacties van de huid. Denk hierbij aan het krijgen van een rode huid, een zwelling en dergelijke.

Tijdens een intakegesprek vooraf, willen wij graag met u de risico’s en mogelijke complicaties uitgebreid bespreken. Voor en na het pigmenteren van het tepelhof worden, met uw schriftelijke toestemming, foto’s gemaakt. Zo kunt u het resultaat het beste zien.

Wij attenderen u erop dat in sommige gevallen het plaatsen van een tepeltatoeage niet mogelijk is. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer er bij de borstreconstructie te veel weefsel is weggehaald. Hierdoor is het onmogelijk om de borst te tatoeëren.

De behandeling

De eerste behandeling van het pigmenteren van de tepel is vooral informatief. Voor deze behandeling moet u rekening houden met een tijdsbestek van ongeveer 60 minuten. Tijdens deze behandeling wordt het behandelplan voor het plaatsen van de tepeltatoeage door de cosmetisch pigmentatie specialist met u doorgenomen. Daarnaast wordt er gekeken naar de kleur, plaats en grootte van de tepel die geplaatst gaat worden, zodat onze pigmentatie specialist een zo natuurlijk mogelijk tepel kan nabootsen. De vervolgbehandelingen waarin de tepeltatoeage geplaatst gaat worden, zijn aanzienlijk minder lang. Wel zijn deze behandelingen nodig voor het beste realistische effect.

Het plaatsen van een medische tatoeage wordt vaak vergeleken met het plaatsen van een gewone tatoeage. Allereerst wordt de huid ontsmet. Daarna worden de pigmenten met speciale tattoo apparatuur voor medische tatoeages nauwkeurig in de huid gebracht.

Na de behandeling

De kleur van de tepel en/of het tepelhof lijkt na afloop van het plaatsen van een tepeltatoeage donkerder dan het uiteindelijke effect. Door het tatoeëren is een schaafwond op de huid ontstaan, hierdoor krijgt uw tepelhof een donkerdere kleur. Na de behandeling kunnen de kleurpigmenten tot wel 30 procent teruglopen, wees hiervan bewust.

Na de behandeling vindt een controle plaats. Deze controle is 6 weken na de behandeling. De tepel en het tepelhof worden tijdens deze afspraak nogmaals getatoeëerd. Dit wordt gedaan om de teruggelopen kleurpigmenten weer bij te werken. Tijdens deze behandeling kunnen ook nog eventuele puntjes op de ‘i’ worden gezet, zodat het resultaat optimaal wordt. In sommige gevallen is het nodig om nog een derde keer terug te komen, dit is afhankelijk van de zuurgraad, kwaliteit en conditie van de huid.

De behandelde huid zal altijd erg gevoelig blijven voor zonlicht en uv-straling na het plaatsen van een tepel tattoo. Het is daarom belangrijk om de tepeltatoeage altijd goed in te smeren met zonnebrandcrème met minimaal SPF 50 (Sun Protection Factor).

Nazorg tepeltatoeage

Wanneer een tatoeage net is aangebracht is deze vergelijkbaar met een schaafwond. Gemiddeld duurt de genezing van een tattoo 6 weken, dit is afhankelijk van de juiste verzorging.

Nazorginstructies tepeltatoeage:

  • De wond mag 2 dagen niet in aanraking komen met water.
  • 2 dagen na het plaatsen van de tatoeage kunt u weer douchen. Na het douchen dept u de wond droog met een schone, zachte handdoek. Bij voorkeur laat u de wond door de lucht drogen.
  • Als de wond strak aanvoelt, kunt u een dun laagje vaseline en een steriel gaasje op de wond aanbrengen.
  • Tijdens het genezingsproces dient u contact met zwemwater, bubbelbaden en stoombaden te vermijden. Maak ook geen gebruik van de sauna.
  • Gebruik altijd een goede SPF (Sun Protection Factor) wanneer u de zon in gaat of gebruik maakt van de zonnebank.
  • Raak de behandelde huid zo min mogelijk aan.
  • Was eerst uw handen voordat u de huid verzorgt.
  • Krab niet aan de wond.
  • Draag geen strakke of bevuilde kleding.
  • Dek de behandelde huid niet af met verband of pleisters.

Heeft u tijdens het genezingsproces alsnog met vragen? Dan kunt u ons uiteraard altijd bellen of mailen!