Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

(Actieve) acne

Actieve acne kenmerkt zich door roodheid, puistjes, mee-eters, vergrote poriën en zwelling. Vaak wordt deze aandoening als zeer hinderlijk en pijnlijk ervaren. Dit kan op iedere leeftijd voorkomen. Er is een diversiteit aan oorzaken maar in ieder geval zijn het doorgaans de talgklieren die op de een of andere manier ontregeld raken, verstopt raken en kunnen gaan ontsteken.

Om van actieve acne naar inactieve acne te gaan, is een proces nodig dat de verschillende oorzaken aanpakt. Denk aan voeding, hormonen, vitamines en mineralen, blootstelling aan uv-straling, stress, geen minerale make-up, huidverzorgingsroutines en veranderingen in levensstijl. Vaak is een huid met acne helemaal niet vet maar juist erg vochtarm! Dit i.c.m. uitdrogende producten kan erge gevoeligheid geven.

Na acne kunnen er oppervlakkige littekens/acne-littekens achterblijven. Het kan tot 2 jaar duren voordat een litteken gevormd is na een blessure, en het uiteindelijke resultaat is sterk afhankelijk van de vorm, grootte, diepte en locatie van de wond.


Maak een afspraak  Bekijk tarieven

Waarom acne laten behandelen?


Een egalere huid in kleur

Rustigere huid

Gladdere huid

Mooiere structuur

 Frissere huid

Minder pijn en last van ontstekingen

Ervaren huidtherapeuten/ huidspecialisten

Bij TB Medical bent u aan het juiste adres voor acne-behandelingen. De huidtherapeut/ huidspecialist behandelt verschillende vormen van acne en acne-littekens. Wij kunnen de huid ondersteunen, verbeteren maar acne niet genezen. Dit kan in combinatie met een behandeling door een arts. Een actieve bijdrage op meerdere vlakken van levensstijl is een voorwaarde voor een bevredigend resultaat. De behandeling wordt uitsluitend uitgevoerd door zeer ervaren huidtherapeuten/ huidspecialisten die de acne en de overgebleven littekens hiervan zeer goed kunnen behandelen.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

De behandelmogelijkheden

Er is niet 1 standaard behandeling geschikt voor het behandelen van acne (littekens). De huidtherapeute/ huidspecialist bekijkt tijdens een intakegesprek graag de huid en zal hier een maatwerk behandelplan voor opstellen. Buiten de behandeling in onze kliniek is het skin-care plan voor thuis ook van zeer groot belang.

Welke behandelingen worden zoal toegepast bij acne:

  • Manuele reiniging van de huid

  • Medische peeling

  • Dermapen 4

  • Fractional laser

  • Nd Yag laser
  • Skincare producten voor thuisgebruik

Veelgestelde vragen

Waardoor ontstaat acne?

Acne is een huidaandoening waarbij de talgklieren te veel talg produceren. De poriën raken hierdoor verstopt met dode cellen en talg. Als dit proces stopt ontstaan er mee-eters (zwarte puntjes) en puistjes. In heftigere gevallen vermenigvuldigen bacteriën zich in de geblokkeerde talg. Hierdoor kan de huid ontsteken wat leidt tot oppervlakkige puistjes of juist diepere ontstekingen.

Hoeveel behandelingen zijn er noodzakelijk?

Dit is afhankelijk van de ernst van de acne en het soort behandeling. Tijdens het maken van een behandelplan wordt er besproken hoeveel behandelingen er moeten plaatsvinden. 

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van het te behandelen gebied. Kijk voor een volledig overzicht van al onze kosten op onze tarieven pagina.

Huidtherapie wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed bij de volgende indicaties:

  • Acné therapie
  • Laser ontharing in het gelaat
  • Pigmentvlekken en/ of couperose vaatjes: behandeling met laser/ IPL

Bekijk ook onze FAQ voor meer veel gestelde vragen over onze behandelingen.

Direct een afspraak maken?

Kom langs voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek!

Afspraak maken

Mailen Afspraak maken Direct bellen