Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

Hidradenitis suppurativa 

Als u last heeft van hidradenitis suppurativa, kan het raadzaam zijn een laserbehandeling te ondergaan. Dit is een innovatieve methode die ervoor zorgt dat pijn of oneffenheden sterk verminderen en zelfs voorkomen kunnen worden. Lees hieronder verder over wat deze huidaandoening precies inhoud en hoe deze verholpen kan worden!


Maak een afspraak  Bekijk tarieven

Waarom littekens laten behandelen?


Een egalere huid in kleur

Rustigere huid

Gladdere huid

Mooiere structuur

 Frissere huid

  Minder pijn en last van ontstekingen bij actieve acne en hidradenitis suppurativa

Vermindert kleine oppervlakkige acne-littekens

Hidradenitis suppurativa

Hidradenitis suppurativa is een chronische ontsteking van de haarzakjes, die vooral in de oksels en liezen plaatsvindt. Dit ontstaat door ophoping van de uitvoergang van het haartalgklier door een hoornprop, gevolgd door een scheur in de afvoergang. U kunt last krijgen van mee-eters, puisten, abcessen en/of littekens.

Volgens de richtlijnen zijn er verschillende soorten mogelijke oorzaken en therapieën. Het begint bij algemene maatregelen tot aan medicamenteuze combinatietherapieën. Verder is het belangrijk om te beseffen dat er verschillende subtypen zijn. Dit is afhankelijk van de ernst, het stroomschema dat de behandelend arts doorloopt en wat het beste bij u en uw klachten past.

Huidverbetering met de Duetto MT EVO

Vooral bij hidradentitis suppurativa en actieve acne heeft onze behandeling een positief effect op de genezingstijd van de ontsteking en de frequentie van opvlammingen. Bij hidradentitis suppurativa heeft ook laserontharing een positief effect. De haren in het gebied kunnen preventief worden verwijderd met medische ontharingslasers (Nd:YAG laser of Alexandrite laser) en dit voorkomt nieuwe ontstekingen.

Andere huidaandoeningen die ook goed te behandelen zijn door middel van lasertherapie zijn: folliculitis barbae (ontstoken haarzakjes in baard en haarregio) en sinus pilonidalis (haarnestcystes; vaak in de bilnaad).

Behandeling hidradenitis suppurativa littekens verwijderen

De behandeling

De behandeling stimuleert de huid tot werking. Door je huidtemperatuur te verwarmen, vloeit het talg er makkelijk uit. Daarbij werkt de behandeling positief op de genezingstijd van ontstekingen en de frequentie van opvlammingen. Bij hidradenitis suppurativa kunnen huidtherapeuten een ondersteunende rol hebben omdat lasertherapie een positief effect kan hebben op de genezingstijd van de ontstekingen en de frequentie van opvlammingen. Hierdoor krijgt u een mooiere, egalere en frissere huid. Het proces van huidverbetering start in twee tot drie weken tot 3 maanden na de behandeling. In deze periode wordt het resultaat zichtbaar: een stevige gladde huid en een frisse, jonge uitstraling.

Resultaten kunnen verschillen per persoon, afhankelijk van onder andere leeftijd en huidtype en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.

Behandeling acné, littekens verwijderen en hidradenitis suppurativa

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Alle huidtypes kunnen behandeld worden met de Duetto MT Evo Nd: Yag laser. Het effect van deze behandeling is vooral zichtbaar bij mensen met actieve acne, hidradentitis suppurativa, oppervlakkige littekens/acne-littekens ter preventie van en om de huid in goede conditie te houden. De Nd: Yag laser kan de huidstructuur en de tonus van de huid verbeteren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Tijdens het intakegesprek bekijken we samen of uw wens haalbaar is. We beginnen met de beste persoonlijke behandeladviezen en ontwikkelen vervolgens een behandelplan dat gebruik maakt van verschillende IPL- en lasertechnologieën. Geadviseerd is een reeks van 4 tot 6 behandelingen met een interval van 4 weken. Het resultaat is afhankelijk van meerdere factoren zoals genen, leefstijl en huidconditie.

Mag ik make-up dragen?

24 uur na de behandeling mag u make-up zoals een foundation gebruiken. Wij adviseren wel om voor en na de behandeling gelieve geen make-up te dragen zoals foundation/bb crème. 

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van het te behandelen gebied. Kijk voor een volledig overzicht van al onze kosten op onze tarieven pagina.

Bekijk voor meer veel gestelde vragen over huidverbetering ook onze FAQ.

Vragen of een afspraak maken?

Kom langs voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Contact opnemen

Mailen Afspraak maken Direct bellen