Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

Adertjes, couperose, roodheid

Roodheid in uw huid kan verschillende oorzaken hebben. De wangen, neus, voorhoofd en/of kin zijn de gebieden waar roodheid het meest voorkomt. Bij hormonale schommelingen, stress, temperatuurswisselingen en bepaalde cosmetica kan de roodheid (die altijd aanwezig is) opvlammen. Dit kan u onzeker maken in het dagelijks leven. Net zoals couperose en rosacea is roodheid een blijvend huidprobleem. 

Roodheid kan in meerdere vormen tot uiting komen:

 • Spider naevi (spinnenkopje);

 • Teleangiëctasie (fijne bloedvaatjes);

 • Cherry angioma (rode kleine bultjes);

 • Poikiloderma van civatte;

 • Couperose;

 • Rosacea;

 • Gesprongen bloedvaatjes;

 • Adertjes op de benen.

Heeft u last van pigmentvlekken?

Bezoek dan onze andere pagina --> klik hier


Maak een afspraak  Bekijk tarieven

Het ontstaan van roodheid

Bij roodheid is het belangrijk om het type roodheid van de huid te controleren. Als uw huid gevoelig of geïrriteerd is kan uw huidbarrière verstoord zijn. Vervolgens kunnen interne en externe factoren roodheid verergeren, zoals hormonale schommelingen, druk, temperatuurveranderingen en/of bepaalde cosmetica. Zonder bescherming of bij regelmatig gebruik van zonnebanken of (overmatige) blootstelling aan de zon, kan dit uiteindelijk vlekken of permanente diffuse roodheid in de huid van uw gezicht, hals, decolleté en/of schouders veroorzaken.

Couperose manifesteert zich bijvoorbeeld in een netwerk van kleine bloedvaatjes waarin de vaatwanden zijn verslechterd. Hierdoor blijft het bloed in de bloedvaten zichtbaar. Heeft u constante vlindervormige roodheid op uw wangen en neus opgemerkt, soms vergezeld door kleine papels of bultjes? Dan kan het zijn dat u rosacea heeft, een aandoening die niet te genezen is maar wel kan worden verbeterd. Deze aandoening kenmerkt zich vaak door opvlamming bij pittig eten, alcohol, voeding, stress en hormonale schommelingen.

Poikiloderma van Civatte is een roodbruine verkleuring (en huidveroudering) in de hals en/of op het decolleté. Het ontstaat door overmatige blootstelling aan zonlicht. De huid onder de kin is niet aangedaan, omdat daar geen zonlicht komt. Vaak ook wel het kippennekje genoemd. Dit is veel te zien bij fietsers, watersporters, wintersporters, golfers, wandelaars maar ook bijvoorbeeld stewardessen. 

Behandelmogelijkheden

Er is niet 1 standaard behandeling geschikt voor het behandelen van vaatjes, couperose of rosacea. De huidtherapeute/ huidspecialist bekijkt tijdens een intakegesprek graag de huid en zal hier een maatwerk behandelplan voor opstellen. Buiten de behandeling in onze kliniek is het skin-care plan voor thuis ook van zeer groot belang.

Welke behandelingen worden zoal toegepast bij vaatjes, couperose en rosacea:

 • Nd Yag laser
 • IPL laser
 • Medische peeling
 • Dermapen 4
 • Skincare producten voor thuisgebruik

Roodheid verminderen met de Nd: YAG en IPL-laser

Bij TB Medical gebruiken wij de Duetto MT Evo, de Nd: YAG laser en IPL-laser. Hiermee kunnen we couperose en andere vaatproblemen gemakkelijk verbeteren of zelfs elimineren. Omdat rosacea een iets gecompliceerder probleem is met interne triggers kan TB Medical de symptomen ervan verminderen of wegnemen. De Nd:YAG laser zend pulsen gericht licht uit met een hoge energie-intensiteit. Deze energie wordt alleen geabsorbeerd door de verwijde bloedvaatjes, waardoor de onaangetaste huid intact blijft. Binnen een paar weken maakt uw lichaam zelf de vaatjes schoon. Als u algemene roodheid heeft, kan IPL worden gebruikt vanwege het grotere hoofdoppervlak van het apparaat.

Veelgestelde vragen

Wat is het resultaat?

Het resultaat is afhankelijk van de conditie van uw huid en hoe uw huid omgaat met het opruimen van de restjes. Het geeft een egaler minder geïrriteerd huidbeeld dat u misschien probeert te camoufleren, waardoor de focus niet meer op de roodheid valt maar op een mooi rustig huidbeeld. Bij rosacea kunt u denken aan vermindering van ontstekingen, verbetering van de huidconditie, couperose en roodheid van de huid.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Tijdens het intakegesprek bekijken we samen of uw wens haalbaar is. We beginnen met de beste persoonlijke behandeladviezen en ontwikkelen vervolgens een op maat gemaakt behandelplan. Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van de ernst van de couperose/rosacea en van behandeling(en) geadviseerd door de huidtherapeut.  

Wat zijn de kosten?

Bekijk voor de kosten van roodheid verwijderen/verminderen en een overzicht van al onze andere behandelingen op onze tarieven pagina.

Huidtherapie wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed bij de volgende indicaties:

 • Acne therapie
 • Laser ontharing in het gelaat
 • Pigmentvlekken en/ of couperose vaatjes: behandeling met laser/ IPL

Bekijk ook onze FAQ voor een overzicht van alle vragen m.b.t. huidverbetering.

Resultaat na enkele behandelingen:

couperose behandeling

Gratis intakegesprek

Een intakegesprek is bij ons altijd gratis en vrijblijvend. Tijdens de intake kijken we naar uw persoonlijke wensen en de mogelijkheden.

Contact opnemen

Mailen Afspraak maken Direct bellen