Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

Medische peelings

Een goede voorbereiding is essentieel en bepaalt of een peeling/behandeling optimaal en gelijkmatig kan werken. Dit zorgt voor een zo veilig mogelijke behandeling en het beste resultaat bij peelings.

Als u onlangs geen microneedling- of peeling behandeling heeft ondergaan en/of geen skincare met actieve ingrediënten gebruikt, is het belangrijk de huid voor te bereiden.

De huidtherapeute/ huidspecialist zal dit met u bespreken. Des te gezonder de huidconditie, des te minder bijeffecten, des te mooier resultaat. Indien u een huidtype 4 of hoger heeft (getinte huidkleur) of gevoelig bent voor pigmentvorming is het noodzakelijk de huid voor te bereiden met producten die pigment remmend werken, minimaal 14 dagen voor en 14 dagen na de behandeling. Het belang van het gebruik van SPF (Sun Protection Factor) is hoog! U kunt geheel vrijblijvend een afspraak inplannen bij een van onze professionals. 


Maak een afspraak  Bekijk tarieven

Wat is het resultaat?

Huidstructuur wordt verbeterd

Betere hydratatie van de huid

Vermindering acne en acne littekens

Zorgt voor een stralende huid

Egalere huid

Huidverjonging

Frissere gezonde glow

Vernieuw uw huid met een peeling

Uw huid is opgebouwd uit verschillende lagen. De huid vernieuwt zich tijdens een normale celdeling om de vier weken. Bij verplaatsing naar opperhuid (de bovenste laag) komen factoren vrij, deze herstellen waardoor de huid beter is gehydrateerd. Des te ouder we worden des te trager de huidceldeling gaat, waardoor uw laag dode huidcellen steeds dikker wordt. Dit uit zich in een vale, ongezonde huid. Met een peeling of exfoiliant met glycolzuur verwijdert u de dode laag huidcellen en wordt de groei van nieuwe cellen bevorderd waardoor u een mooie gezonde glow terugkrijgt. De medium, diepere peelings maken de huid tevens strakker, gladder en jonger.

Een medische peeling kan voor veel verschillende doeleinden ingezet worden. Er zijn veel verschillende soorten peelings met ieder zijn eigen werking op verschillende lagen in de huid. De huidtherapeuten/ huidspeciaisten beoordelen tijdens een intakegesprek en huidanalyse welke peeling geschikt is voor uw wens en huid behoefte. De huidtherapeut overlegt welke soort peeling geschikt is en zal hier een keuze in maken of deze combineren.

Oppervlakkig, medium en diepe peelings


Hoe sterker de exfoliator, hoe dieper en intenser de werking. Afhankelijk van het type zuur en de concentratie hiervan werkt de exfoliant oppervlakkig, medium tot diep. Exfolianten met een hoog percentage zuren zijn niet geschikt voor thuisgebruik en kunnen enkel worden uitgevoerd door een gecertificeerd huidtherapeut/ huidspecialist.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet de huid er na de behandeling uit?

De huid kan na de behandeling iets rood zien en warm aanvoelen, dit is afhankelijk van de soort peeling die is uitgevoerd. De huid kan bij medium en diepere peelings na een aantal dagen gaan schilferen.

Is de behandeling pijnlijk?

Over het algemeen wordt een peeling niet als pijnlijk ervaren. Een peeling kan een licht prikkelend gevoel veroorzaken.

Hoeveel behandelingen zijn er noodzakelijk?

Dit is afhankelijk van de indicatie. De peelings worden meestal in kuurvorm geadviseerd van 4 - 6 keer met een tussenpose van 2 tot 4 weken.

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

2-4 weken na de eerste behandeling.

Is er een vergoeding mogelijk vanuit de verzekering?

De medische peelings kunnen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering bij acne therapie. 

Bekijk alle veelgestelde vragen over huidverbetering in onze FAQ.

Meer weten?

Meer weten over onze behandelingen of direct een afspraak maken? Neem contact met ons op!

Contact opnemen

Mailen Afspraak maken Direct bellen