Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

Littekens & brandwonden camoufleren met een medische tattoo

De meeste personen zijn niet blij of ze vinden een litteken zelfs zeer storend, lelijk. Met behulp van een medische tatoeage kun je het litteken mooi camoufleren. Het is per huid en per persoon verschillend wat we kunnen doen. In vele gevallen kunnen we een litteken minder opvallend, minder zichtbaar maken. Het is in sommige gevallen vanaf een foto goed te bepalen wat we voor je kunnen betekenen. Maar meestal vragen we je een keer langs te komen voor een intake. Of om een foto te sturen per email.

Onze behandelaar brengt dan een proefstukje aan. Gedurende een aantal weken wachten we af wat de kleur gaat doen. Naar aanleiding van dat resultaat gaan we verder met de het “mooier” maken van het litteken. Met onze  pigmenten proberen we zo dichtbij mogelijk bij een natuurlijke huidskleur te komen. Wij kunnen de littekens op die manier goed wegwerken. Wij kunnen ook een mooi nieuw tepelhof creëren met deze techniek. Uiteraard kunnen we ook andere huidaandoeningen zoals vitiligo, hypopigmentaties, hyperpigmentaties, wijnvlekken en brand- en snijwonden behandelen.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk van de aandoening. Ga in ieder geval uit van een tussenpauze van 8 weken tussen iedere behandeling. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de soort aandoening en de afmeting van het te behandelen gebied.

Camouflage voor brandwonden is een specialistische techniek die wordt gebruikt om littekens en huidverkleuringen door brandwonden te verbergen. Dit kan helpen om het zelfvertrouwen te vergroten en de zichtbaarheid van de brandwonden te verminderen. 

Zorgverzekeraar

In sommige gevallen worden de behandelingen m.b.t. camouflage pigmentatie vergoed door de zorgverzekeraar. Wij raden u aan om dit te bespreken met uw behandelend arts / verzekering.

Toepassingen bij Brandwonden & littekens

Medische tatoeages kunnen helpen bij het camoufleren van:

 • Littekenweefsel: Door het littekenweefsel in een kleur te brengen die overeenkomt met de omringende huid.
 • Huidverkleuringen: Pigmenten kunnen worden gebruikt om huid die door brandwonden verkleurd is, aan te passen aan de natuurlijke huidskleur.
 • Gedeeltelijk of volledig verlies van pigment: Pigmenten worden aangebracht op huidgedeelten die hun natuurlijke kleur hebben verloren.

Procedure

 1. Consultatie: Tijdens de eerste afspraak bespreek je je wensen en verwachtingen met een gespecialiseerde behandelaar.
 2. Kleurkeuze: De behandelaar zal kleuren mengen die overeenkomen met je huidskleur.
 3. Voorbereiding: De huid wordt voorbereid.
 4. Tatoeage: Pigmenten worden met een fijne naald in de huid ingebracht.
 5. Nazorg: Zorg voor de getatoeëerde huid zoals voorgeschreven door de specialist. Dit kan onder andere bestaan uit hydrateren en beschermen tegen de zon.

Voordelen

 • Langdurig resultaat: Medische tatoeages kunnen vele jaren meegaan, hoewel er mogelijk retouches nodig zijn.
 • Verbeterd zelfbeeld: Veel mensen ervaren een toename in zelfvertrouwen doordat hun brandwonden minder zichtbaar zijn.
 • Natuurlijk uiterlijk: Wanneer goed uitgevoerd, kan de medische tatoeage een zeer natuurlijk uiterlijk geven.

Voor en na

Brandwond camoufleren

Littekens verwijderen

Mailen Afspraak maken Direct bellen