Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

Fibromen, wratjes (kersenwratjes) en dermatosis papulosa

Wij behandelen goedaardige huidafwijkingen zoals bobbeltjes, steelwratjes (fibromen), ouderdomswratjes (verruca sebborroica), kersenwratjes, bloedblaasjes (angiomen), kleine gerstekorrels, donkere papeltjes bij donkere huidtypes (papulosa nigra).

Heeft u last van bobbeltjes in uw hals, nek, decolleté, oksels en uw liezen? Dit zijn vaak de plekken waar steelwratjes (fibromen) ontstaan. Dit zijn goedaardige bindweefselwratjes die ongemakkelijk kunnen zijn. Dermatosis papulosa nigrais is de naam voor kleine zwarte/bruine papeltjes die voorkomen bij mensen met een donkere huid, vooral op het gezicht (wangen, voorhoofd), hals/nek en het decolleté.

Elektrocauterisatie is een zeer geschikte techniek voor de microchirurgie van sterk doorbloed weefsel. Het principe berust op het wegbranden van weefsel en het dichtschroeien van de haarvaten door hoge temperatuur. 

Coagulatie met de zapper is ontwikkeld voor het snel en doeltreffend verwijderen van (steel) wratjes of kersenwratjes, fibromen, bloedblaasjes en vele andere behandelingen. Het kleine apparaat werkt op een veilige laag- stroom. Je zal een klein vonkje merken waardoor de wrat of een ander probleem zal verschrompelen.

Het verwijderen van een fibroom of wratje met de Zapper/elektrocauterisatie duurt slechts enkele minuten en kan in 1 behandeling weg zijn, als het een groter gebied beslaat is het fijner in meerdere behandelingen.

Oppervlakkige onregelmatigheden worden met een steriel en scherp metalen ringetje (curette) weg geschraapt.


Maak een afspraak  Bekijk tarieven

De behandeling

Het verwijderen van een fibroom of wratje duurt slechts enkele minuten en kan in 1 behandeling weg zijn, als het een groter gebied beslaat is het fijner in meerdere behandelingen. De zapper/elektrocauterisatie werkt op een veilige laag- stroom. Je zal een klein vonkje merken waardoor de wrat of ander probleem zal verschrompelen. Daarnaast werken wij eventueel met een currete voor grotere onregelmatigheden. 

Heeft u meer vragen over deze behandeling? Bekijk onze FAQ of stel uw vraag aan onze gespecialiseerde huidtherapeut.

kersenwratjes

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Alle huidtypes kunnen we behandelen met deze techniek, wel dient er rekening te worden gehouden met UV – stralen en de zonnebank. Het resultaat is een huid die gladder oogt en aanvoelt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Tijdens de intake kijken we samen of uw wens haalbaar is. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het gebied, aantal en oppervlakte.

Mag ik sporten?

Voorafgaand of na de behandeling sporten kan geen kwaad. Wel raden we u aan om een dag (24 uur) te wachten totdat eventuele huidirritatie is verdwenen. Warmte en overmatig zweten kunnen tijdelijke gevoeligheidsreacties verergeren en verlengen. 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor elektrocauterisatie zijn afhankelijk van de duur van de behandeling. Bekijk voor een volledig overzicht onze tarieven pagina.

Bekijk voor meer veel gestelde vragen ook onze FAQ.

Direct een afspraak maken?

U maakt gemakkelijk een afspraak via ons contactformulier of stuur een e-mail naar info@tbmedical.nl.

Contact opnemen

Mailen Afspraak maken Direct bellen