Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

Littekenpigmentatie na buikwandcorrectie

Bij een buikwandcorrectie wordt overtollige huid en onderhuids vet van je buik verwijderd. Ook worden je buikspieren soms opnieuw aangespannen. Hierdoor wordt je buikwand strakker. Een buikwandcorrectie wordt ook wel buikwandplastiek of abdominoplastiek genoemd.

Met medische pigmentatie (dermatografie) kan in vrijwel alle gevallen een zeer mooie verbetering gecreëerd worden. Littekens vallen door de huidkleurige pigmentatie veel minder op en ogen zachter.  Het is belangrijk dat de littekens volledig zijn genezen voordat wij starten met een pigmentatietraject. In sommige gevallen is een voortraject met bijvoorbeeld microneedling of de Fractionele laser noodzakelijk. Dit is echter niet altijd het geval.

Het litteken na een buikwand correctie is bij iedereen verschillend in lengte, maar zal lopen van de rechter heupkam naar de linker heupkam. En er is een litteken rond de navel. Het litteken wordt zo laag mogelijk geplaatst, waardoor het goed is te camoufleren in een onderbroek of bikini broekje. Enkel bij een mini buikwandcorrectie is er geen litteken bij de navel zichtbaar.

Na het ondergaan van een operatie ontstaan er vanzelfsprekend littekens. Dat littekens altijd iets zichtbaar blijven is een feit.  Echter zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om littekens minder zichtbaar te maken.

Zo kunnen we  littekens  na het verwijderen/ oplossen van de hechtingen en na volledige sluiting behandelen met littekencrème, siliconen pleisters, microneedling en Fractionale lasers. Het is belangrijk hier direct of in ieder geval zo snel mogelijk mee te starten na wondsluiting. Op deze manier kan het beste resultaat bereikt worden.  We zien dat littekens hier vaak zichtbaar van verbeteren.

Helaas kan het voorkomen dat een litteken zich niet ontwikkelt naar een dun “streepje”.
Soms ontstaan er donkere, bredere littekens of juist een litteken dat erg wit is (gedepigmenteerd). Ondanks huidtherapeutische behandelingen is dit niet altijd te herstellen of te voorkomen.

Littekenpigmentatie na buikwandcorrectie voorbeeld

Buikwand correctie

Mailen Afspraak maken Direct bellen