Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

Tepeltatoeage behandeling

Speciaal voor mensen waarbij de natuurlijke pigmentatie van het tepelhof ontbreekt is het mogelijk de tepel of het tepelhof te pigmenteren. Bij TB medical is het voor deze mensen mogelijk om door onze gespecialiseerde tattoo artiest een realistische tepeltatoeage te laten plaatsen. Een tepeltattoo wordt geplaatst met speciaal ingestelde tattoo apparatuur en speciale kleurpigmenten. Hierbij wordt geprobeerd de natuurlijke kleur zoveel en zo realistisch mogelijk na te bootsen.

Het resultaat van een nieuw gecreëerde tepelhof, op een getransplanteerde of eigen huid, is vaak zeer verbluffend!

Bezoek ook onze andere site www.tepeltattoo.nl

Cosmetisc/medisch pigmentatie specialist

Onze medisch pigmentatie specialist "Ralph Moelker"  is de zoon van de bekende Tattoo Bob een begrip sinds 1968. Hij kan op een artistieke wijze huidoneffenheden en littekens camoufleren. Hij is onder andere werkzaam in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam op de poli plastische chirurgie voor het realiseren van de tepelhofreconstructie. Tevens heeft hij een adviserende de rol bij de GGD betreft de hygiëne wetgeving. betreft zijn werk voor de GGD.

Voor het plaatsen van een tepeltatoeage maakt u altijd een afspraak. De behandeling vindt uiteraard altijd plaats in een privéruimte.

TB Medical op TV bij RTL

''Er moet betere voorlichting komen over tepeltattoo's.''

Voor de behandeling

Wanneer u een tepel tatoeage wilt laten plaatsen vragen wij u altijd eerst om dit te bespreken met uw behandelend arts. Bij TB medical vinden wij dit overleg met uw behandeld arts zeer belangrijk zodat wij in samenspraak met u en de arts een goed behandelplan kunnen opzetten voor de tepelhofreconstructie.

Tijdens een intakegesprek vooraf, willen wij graag met u de risico’s en mogelijke complicaties uitgebreid bespreken. Voor en na het pigmenteren van de tepelhof worden, met uw schriftelijke toestemming, foto’s gemaakt.

De behandeling

Bij de eerste behandeling moet u rekening houden met een tijdsbestek van ongeveer 60 minuten. Onze cosmetisch pigmentatie specialist bespreekt tijdens deze behandeling namelijk met u nog uitgebreid het behandelplan voor het plaatsen van de tepeltatoeage. Ook worden de plaats, grootte en juiste kleur van de tepel bepaald, zodat onze behandelaar een zo natuurlijk mogelijke tepel kan nabootsen. De vervolgbehandelingen zijn aanzienlijk minder lang, maar wel nodig voor het beste realistische effect. 

Het plaatsen van een medische tatoeage wordt vaak vergeleken met het plaatsen van een gewone tatoeage. De huid wordt eerst ontsmet, vervolgens worden met speciale tattoo apparatuur (voor medische tatoeages) de pigmenten nauwkeurig in de huid gebracht.

Impressie galerij

Bekijk onze foto galerij voor een impressie van onze behandelingen

Bekijk galerij

Na de behandeling

De kleur van de tepel en/of het tepelhof lijkt na afloop van het plaatsen van een tepeltatoeage donkerder dan het uiteindelijke effect. Door het tatoeëren is een schaafwond op de huid ontstaan, hierdoor krijgt uw tepelhof een donkerdere kleur. Na de behandeling kunnen de kleurpigmenten tot wel 30 procent teruglopen.

Na de behandeling vindt een controle plaats. Deze controle is 6 weken na de behandeling. De tepel en het tepelhof worden tijdens deze afspraak nogmaals getatoeëerd. Dit wordt gedaan om de teruggelopen kleurpigmenten weer bij te werken. Tijdens deze behandeling kunnen ook nog eventuele puntjes op de ‘i’ worden gezet, zodat het resultaat optimaal wordt. In sommige gevallen is het nodig om nog een derde keer terug te komen, dit is afhankelijk van de zuurgraad, kwaliteit en conditie van de huid.

De behandelde huid zal altijd erg gevoelig blijven voor zonlicht en uv-straling na het plaatsen van een tepel tattoo. Het is daarom belangrijk om de tepeltatoeage altijd goed in te smeren met zonnebrandcrème met minimaal SPF 50.

Nazorg

Wanneer een tatoeage net is aangebracht is deze vergelijkbaar met een schaafwond. Gemiddeld duurt de genezing van een tattoo 6 weken, dit is afhankelijk van de juiste verzorging.

Nazorg instructies

  • De wond mag 2 dagen niet in aanraking komen met water.
  • 2 dagen na het plaatsen van de tatoeage kunt u weer douchen. Na het douchen dept u de wond droog met een schone, zachte handdoek. Bij voorkeur laat u de wond door de lucht drogen.
  • Als de wond strak aanvoelt, kunt u een dun laagje vaseline en een steriel gaasje op de wond aanbrengen.
  • Tijdens het genezingsproces dient u contact met zwemwater, bubbelbaden en stoombaden te vermijden. Maak ook geen gebruik van de sauna.
  • Gebruik altijd een goede SPF (Sun Protection Factor) wanneer u de zon in gaat of gebruik maakt van de zonnebank.
  • Raak de behandelde huid zo min mogelijk aan.
  • Was eerst uw handen voordat u de huid verzorgt.
  • Krab niet aan de wond.
  • Draag geen strakke of bevuilde kleding.
  • Dek de behandelde huid niet af met verband of pleisters.

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen over de behandeling, de nazorg of wilt u gewoon graag meer informatie ontvangen? Dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

Contact opnemen

Mailen Afspraak maken Direct bellen