Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

Medische tatoeage na een borstlift/ verkleining

Littekens

Tijdens iedere operatie of verwonding ontstaan er littekens. Op de plaats van de beschadiging wordt tijdens het genezingsproces littekenweefsel aangemaakt, de huid is namelijk niet in staat zich volledig te vernieuwen. Hoe een wond zich hersteld is per individu verschillend. Soms blijft er een klein wit litteken over, soms blijven de littekens dikker en groter van structuur.

Ieder litteken is aan het begin iets rood en vaak ook iets verdikt. Na een aantal weken worden goed genezende littekens langzaam steeds zachter. Na gemiddeld een periode van 1 jaar is het litteken uitgerijpt en blijft er een wit en zacht litteken over. Bij mensen met een getinte (gepigmenteerde) huidskleur wordt het litteken vaak donkerder. Tijdens de genezing van littekens is het verstandig deze te behandelen met een hydraterende litteken crème die bijvoorbeeld Aloë Vera en vitamine E bevat.

Littekens na borstlift/ verkleining

Tijdens een borstlift wordt de tepel omhooggeschoven, deze blijft hierbij wel vastzitten aan het onderliggende klierweefsel, hierdoor ontstaat rondom de tepel een litteken. Ook ontstaan er vaak littekens van de tepelhof naar de tepelplooi (verticaal) en in de borstplooi (horizontaal). Het gevoel in de tepel is vaak tijdelijk minder. In het algemeen is de huid rond verse operatiewonden wat minder gevoelig omdat kleine huid- zenuwtakjes bij operaties worden doorgesneden. Geleidelijk aan herstelt het gevoel zich , maar wanneer de borstklier erg uitgezakt was en de tepel over een grotere afstand verplaatst moest worden, kan het gevoel blijvend minder zijn of heel soms geheel afwezig blijven. Dit is niet voorspelbaar. In sommige gevallen is het pigment (deels) uit het tepelhof verdwenen en kleurt deze meer naar huidskleur. Het verschil tussen de borst en het tepelhof is dan vrijwel niet zichtbaar.

Medische tatoeage 

Een medische pigmentatie (tatoeage) kan een zeer mooie oplossing zijn om storende littekens te camoufleren. De pigmentatie kan met huidskleur toegepast worden op de horizontale en verticale littekens, en op het tepelhof met oorspronkelijke kleur van het tepelhof. Het is verstandig littekens minimaal 12 maanden te laten genezen voor deze te laten pigmenteren. 

Mailen Afspraak maken Direct bellen