Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

Huidverjonging

Bij het ouder worden gaat de werking van collageen en elastine achteruit. Hierdoor wordt de huid wat valer en grauwer en kan het een grovere structuur krijgen. Deze werking, of dit proces, wordt beïnvloed door factoren van binnen- en buitenaf en erfelijkheid. Voorbeelden van zowel interne- als externe factoren zijn UV-blootstelling, (te veel) stress, levensstijl, roken, omgeving en voeding. Deze factoren verminderen de flexibliteit, kracht en veerkrachtigheid van uw huid. Pigmentvlekken, adertjes, fijne lijntjes, grovere poriën en littekentjes zijn dan een logisch gevolg. Iedereen zal hier op den duur last van gaan krijgen, waardoor iedereen dus in aanmerking komt voor huidverjonging!

Op deze pagina vindt u informatie over ons aanbod aan huidverjongingsbehandelingen. Tijdens een gratis intake gesprek zal de huidtherapeute altijd een advies op maat voor u maken om het beste resultaat te behalen.


Maak een afspraak  Bekijk tarieven

Wat is het resultaat?

Egalere huid in kleur

Rustigere huid

Gladdere huid

Mooiere structuur

Frissere huid

De behandeling

De behandelingen stimuleren de aanmaak van collageen en elastine. Het proces van collageenproductie (via signalen van fibroblasten) begint binnen 2-3 weken en gaat door tot 6-12 maanden na de behandeling. Tijdens deze periode is het effect opmerkelijk: een stevige, gladdere en frisse huid, stralend met een jeugdige uitstraling. Dat is de kracht van huidverjonging!

Resultaten kunnen van persoon tot persoon verschillen, afhankelijk van factoren zoals leeftijd en huidtype, dus het kan niet worden gegarandeerd.

De behandelmogelijkheden

Er zijn verschillende soorten behandelmogelijkheden voor huidverjonging:

  • Duetto MT Nd-Yag laser
  • Fractional laser
  • Dermapen 4
  • Medische peelings

Onze huidtherapeuten/ huidspecialisten hebben gewerkt in toonaangevende klinieken en we werken ook samen met doctoren, chirurgen en artsen. Tevens werken wij in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam, waar wij tepelpigmentatie uitvoeren op de polikliniek.

 

Nd:YAG laser

De Duetto MT Evo Nd:YAG laser kan op een veilige en gecontroleerde manier de aanmaak van collageen stimuleren en dringt diep door in de huid. Dit proces vindt plaats in de tweede huidlaag (dermis) van de huid waardoor de bovenste huidlaag (epidermis) intact blijft bij behandeling met deze laser. Hierdoor is er geen downtime nodig.

De Nd:YAG laserbehandeling kan het gehele jaar worden uitgevoerd, zelfs in de zomer. U kunt kiezen voor het gezicht, de hals, de handen en/of het decolleté.

 

Fractional laser

Door middel van een fractional laserbehandeling worden laserstralen in de lederhuid gestuurd. De lederhuid is de laag onder de opperhuid (de bovenste zichtbare huidlaag). De fibroblasten in de lederhuid worden op deze wijze gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken. Deze behandeling kan dus goed worden ingezet om de huid te verfijnen en te verjongen. Ook vervagen oppervlakkige pigmentvlekken, omdat de opperhuid vernieuwd wordt. De laser zorgt voor een fijnere huidstructuur en een egale kleur, door het huidvernieuwing proces te versnellen.

 

 

Dermapen 4

Tijdens de behandeling met de Dermapen 4 worden de natuurlijke herstel- en genezingsprocessen van de huid gestimuleerd. Hierdoor worden collageen en elastine aangemaakt en worden de skincare producten beter door de huid opgenomen. De microkanaaltjes die door de Dermapen 4 behandeling worden gegenereerd stimuleren de aanmaak van collageen terwijl uw huid geneest. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid dikker, weerbaarder, steviger en gladder wordt. U krijgt hierdoor een frissere aanblik. 

 

 

Medische peeling

Hoe ouder we worden, hoe trager de huidceldeling gaat, waardoor uw laag dode huidcellen steeds dikker wordt. Dit uit zich in een vale, ongezonde huid. Met een peeling verwijderen we de dode laag huidcellen en wordt de groei van nieuwe cellen bevorderd. Hierdoor krijgt u een mooie gezonde glow terug. De medium en diepere peelings maken de huid tevens strakker, gladder en jonger.

 

Veelgestelde vragen
 

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Het effect van de behandelingen is vooral zichtbaar bij mensen met beginnende huidveroudering (25-30+), maar is ook geschikt om de huid in goede conditie te houden, veroudering tegen te gaan en de huid een boost te geven. De behandelingen hebben als doel de huidstructuur en de spanningstoestand van de huid verbeteren.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Tijdens het intakegesprek bekijken we samen of uw wens haalbaar is. We beginnen met de beste persoonlijke behandeladviezen en ontwikkelen vervolgens een op maat gemaakt behandelplan. Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van de behandeling(en) geadviseerd door de huidtherapeut. 

Mag ik tijdens de behandeling zonnen?

Vermijd directe blootstelling van het gebied aan ultraviolet licht 4 weken voor de behandeling en tijdens de gehele behandelperiode. Dit betekent geen direct zonlicht zonder zonnebrandcrème, zonnebank, geen zelf-bruinende crème of spraytan. Om pigmentproblemen te voorkomen is het belangrijk om gedurende de gehele behandelperiode zonnebrandcrème met SPF 50 te gebruiken. Daarbij adviseren wij op zonnige dagen regelmatig te smeren (om de twee uur).

Wat zijn de kosten?

Bekijk voor de kosten van huidverbetering en een overzicht van al onze andere behandelingen op onze tarieven pagina.

Bekijk ook onze FAQ voor een overzicht van alle vragen m.b.t. huidverbetering.

Meer weten?

Meer weten over onze behandelingen of direct een afspraak maken? Neem contact met ons op!

Contact opnemen

Mailen Afspraak maken Direct bellen