Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

Nazorg tattoo laseren

Gaat u uw ongewenste tattoo laseren? Bij TB Medical hebben we hier al meer dan 50 jaar ervaring mee! Wij weten dan ook alles van de behandeling en de nazorg die daarbij komt kijken. Op deze pagina lichten we de nazorg en de eventuele risico's toe.

Klik hieronder om een online afspraak te maken, de tarieven te bekijken of een foto van uw tattoo te sturen zodat we alvast een prijsindicatie kunnen geven!

Nazorg

Wanneer de behandeling in de TB Medical kliniek klaar is, plakt de huidspecialist het behandelde gebied op de huid voor u af met een speciaal soort vet gaas - paraffinegaas genoemd. Dit gaas verminderd jeuk en voorkomt eventuele uitdroging van de huid.

Dit gaasje mag u nadat het er 24 uur opgezeten heeft verwijderen, waarna u kunt starten met het smeren van de zalf Cicaplast B5 van La Roche Posay. Als u deze zalf de eerste 2 weken na de behandeling 2x per dag op het behandelde gebied smeert, en de twee weken daarna 1x per dag, zorgt u voor het meest prettige en effectieve herstel!

tattoo weglaseren

Voor de rest van onze Tattoo Verwijderen pagina's - klik op het Tattoo Verwijder Menu

Eventuele reacties

Op uw huid kunnen verschillende reacties optreden als gevolgd van de behandelin. Bij TB Medical gebeurt het tattoo weglaseren op een zo min mogelijk gevoelige wijze, mede door het gebruik van ons cooling systeem tijdens de behandeling. Toch is er een kans dat uw huid na het verwijderen van het gaasje een reactie op de laser vertoont. Welke reactie u krijgt en in welke mate hangt sterk af van uw huid, de inkt van uw tatoeage en de nazorg. Voor meer informatie hierover kunt u altijd even contact opnemen!

Zwellingen

Binnen de eerste 24 uur na de behandeling kan er een zwelling ontstaan rond de plek waar de ongewenste tatoeage zat. Hierbij kunt u eveneens een wat branderig gevoel ervaren. U kunt hierbij een coldpack gebruiken om dit te verminderen - maar hierbij moet u wel altijd een schone doek hierom wikkelen opdat er geen ontstekingen ontstaan!

Blaren

In sommige gevallen kunnen er blaren, of bloedblaren, ontstaan op de huid waar de tattoo is weggelaserd. Dit is normaal en daar hoeft u zich dus ook geen zorgen om te maken. Wel raden wij aan pas zalf te gaan smeren als de blaar ingedroogd is en geen gebruik te maken van plekken als zwembaden en sauna's. Hier is namelijk kans op infectiegevaar! Mocht u twijfelen over uw nazorg of complicaties kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen.

Schilfertjes en Korstjes

Schilfertjes en korstjes zijn niet een ongebruikelijk verschijnsel na de behandeling. Ze ontstaan meestal na een paar dagen en moeten vooral met rust gelaten worden! Ze gaan vanzelf weer weg, maar wanneer er veelvuldig aan gekrabd wordt zouden ze littekens kunnen gaan vormen.

Bloeduitstortingen

Het kan in sommige gevallen voorkomen dat er paars/rode bloeduitstortingen of bloedpuntjes ontstaan op het behandelde gebied. Deze trekken vanzelf weg en hoeven dus niet speciaal behandeld te worden.

Blauw/Grijze Waas

De laser waarmee we uw tattoo weglaseren breekt de inkt af in hele kleine deeltjes. Omdat het even kan duren voordat uw lichaam alle deeltjes als afvalstoffen heeft afgevoerd, kan er een soort blauwe of grijze waas ontstaan rondom de verwijderde tatoeage. Dit komt dan omdat het proces gewoon nog aan de gang is. Dit kan 3 maanden tot 3 jaar duren.

Pigmentvlekken

Het komt zelden voort, maar het kan gebeuren dat er pigmentvlekken kunnen ontstaan door het weglaseren van een tatoeage. Dit komt voor bij mensen met een donkere huidskleur en wordt hyperpigmentatie genoemd. Als dit voorkomt wordt er per specifiek geval door onze huidspecialisten bepaald of het raadzaam is door te gaan met de behandeling.

Witte Plekjes

We zien soms dat na het weglaseren van de tattoo er wat witte plekjes ontstaan op de huid. Deze verdwijnen vrijwel altijd vanzelf, maar we raden wel aan de behandelingen uit te stellen tot de witte plekjes verdwenen zijn. Bij twijfel: neem even contact op!

Hygiëne en Ervaring

Natuurlijk doen we er bij TB Medical alles aan om te voorkomen dat u kwaaltjes overhoudt aan tattoo weglaseren. Als medische kliniek hebben we natuurlijk optimale focus op hygiëne en veiligheid op onze locatie. Hierdoor hoeft u zich dus weinig zorgen te maken om infecties of andere problematiek die voorkomen kan worden! Kom daarom snel langs in bij onze huidtherapeuten en onze schoonheidsspecialist in Katendrecht te Rotterdam.

Laat ons u helpen

Wij helpen u uiteraard graag met al uw vragen of andere onzekerheden met betrekking tot tattoo weglaseren. Bij elke behandeling zal de huidspecialist die u helpt u uiteraard uitgebreid voorlichten welke zalf u precies moet hebben en hoe vaak deze gesmeerd moet worden. Mocht u nu al veel vragen of opmerking hebben staan wij klaar om u daarmee te helpen!
 

Klik hieronder om een online afspraak te maken, de tarieven te bekijken of een foto van uw tattoo te sturen zodat we alvast een prijsindicatie kunnen geven!

Afspraak maken?

Maak gemakkelijk een afspraak via ons contactformulier!

Afspraak maken

Mailen Afspraak maken Direct bellen