Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

Tepelhof reconstructie

Het oudste en bekendste adres van Nederland (sinds 1968) op het gebied van medisch tatoeëren. Borstkanker komt helaas veel voor. Tegenwoordig heeft 1 op de 7 vrouwen te maken met deze erge ziekte. In veel van deze gevallen vindt er een borstamputatie plaats waarmee ook de tepel en het tepelhof verwijderd worden. Vrouwen die te maken hebben met borstkanker ondergaan vaak een tumormassa operatie. Deze operatie is in sommige gevallen borstsparend, waardoor er minder littekenvorming ontstaat. Maar in de meeste gevallen betreft het een onderhuidse borsttransplantatie, waarbij borstweefsel wordt verwijderd en er bijna geen tepel en tepelhof wordt behouden. Soms is een volledige amputatie nodig waarbij niet alleen het borstweefsel maar ook de lymfeklieren, spieren, de tepel, het tepelhof en de huid worden verwijderd.

Bezoek ook onze website www.tepeltattoo.nl in samenwerking met vele ziekenhuizen.

Het is gelukkig mogelijk om de vrouw weer een mooie borst te laten krijgen met behulp van een borst- en tepelreconstructie. Vaak volgt na een borstreconstructie een tepelhofreconstructie.

Klik hier voor onze fotogalerij

Driedimensionale tepeltatoeage

Wanneer uw borst 6 maanden de tijd heeft gehad om te genezen, is het mogelijk om een driedimensionale tepeltatoeage te laten plaatsen bij TB medical.

Tepelhof reconstructie

Tepelhof reconstructie

Tepelpigmentatie bij TB medical

Bij een tepelreconstructie wordt een nieuwe tepel gemaakt met de huid van de borst. Dit wordt gedaan omdat de tepel vaak niet meer intact is na het verwijderen van uw borst. Deze behandeling wordt in het ziekenhuis uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Wanneer u een tepelreconstructie heeft ondergaan moet uw borst 6 maanden genezen. Hierna kunt u overgaan naar de volgende stap, de tepel- en/of tepelhoftatoeage.

Wanneer uw borst 6 maanden de tijd heeft gehad om te genezen, is het mogelijk om een driedimensionale tepeltatoeage te laten plaatsen bij TB medical. Het doel is zoveel mogelijk de realiteit nabootsen en de klant voorzien van een zo realistisch mogelijk ogende driedimensionale tepeltattoo. Nadat de ‘nieuwe borst’ min of meer haar definitieve vorm heeft gekregen wordt de tepeltatoeage geplaatst. Het gehele proces, inclusief de genezingstijd, kan enkele maanden tot een heel jaar in beslag nemen.

Levenslange garantie

De pigmentatie wordt bij ons permanent aangebracht.  Mocht de kleur onverhoopt teruglopen dan werken wij dit altijd kosteloos bij. Met deze unieke service willen wij iets extra’s betekenen voor ex- borstkanker patiënten.

Het is voor zowel de patiënt als het ziekenhuis vervelend wanneer de verzekering de behandeling voor het bijwerken van de pigmentatie niet meer vergoed. Het eventueel bijwerken van onze behandelingen neemt vaak maar een minimale tijdsbesteding in beslag.

Lees meer over de behandeling

Verzekeringen en welk ziekenhuis?

Wanneer u een behandeling bij TB Medical op onze eigen locatie ondergaat dient u het bedrag meteen te voldoen. Aanvragen m.b.t. de zorgverzekering dient u dan zelf te regelen.

Aanspraak maken op uw zorgverzekering?

Onze behandelaar is ook werkzaam in het Ikazia ziekenhuis te Rotterdam. Echter houdt hij zich niet bezig met aanvragen m.b.t. zorgverzekering. De beoordeling of u in aanmerking komt voor een vergoeding loopt dan via het Ikazia ziekenhuis.

U kunt een afspraak maken op de polikliniek Plastische Chirurgie met een verwijsbrief van uw huisarts of uw huidige medisch specialist in het ziekenhuis waar u onder behandeling bent. Naar aanleiding van deze afspraak kan er een machtiging worden aangevraagd bij de zorgverzekering. Bij goedkeuring krijgt u een afspraak in het Ikazia ziekenhuis en zal uw zorgverzekering de pigmentatiebehandeling bekostigen.

Wilt u hier meer informatie over hebben of zit u met andere vragen raden wij u aan om contact op te nemen met de polikliniek Plastische Chirurgie van het Ikazia ziekenhuis. Tel: 010 - 297 52 20. Wij kunnen niet bemiddelen in afspraken of de communicatie met het Ikazia ziekenhuis. lees hier het persbericht van het Ikazia ziekenhuis.

Inkleuren van de tepel of tepelhof

Een medische tatoeage, ook wel bekend als dermatografie wordt bij het ontbreken van de natuurlijke pigmentatie op het tepelhof toegepast. Doordat de natuurlijke pigmentatie onbreekt lijkt de tepel of tepelhof onzichtbaar.

Oorzaken hiervan kunnen zijn:

  • Borstreconstructie ten gevolge van borstkanker.
  • Necrose bij de tepels ten gevolge van een operatie.
  • Borstreconstructie na een borstverkleining.
  • Borstreconstructie na een borstvergroting.
  • Ongelijke tepels of tepelhof.

Het inkleuren van de tepel/tepelhof kan bij zowel vrouwen als mannen worden toegepast. 

Tepelhof reconstructie

Tepelhof reconstructie

Tepelhofreconstructie herstellen

Heeft u reeds in het ziekenhuis een tepelhofreconstructie laten aanbrengen maar is deze te licht en/of te onduidelijk geworden? Het is mogelijk om deze te laten herstellen bij TB medical.

Het laten aanbrengen van een tepel/tepelhof door een ‘Tattoo artiest’ die hierin is gespecialiseerd heeft als voordeel dat deze een artistieke achtergrond heeft. Deze artistieke achtergrond draagt bij aan een mooi blijvend resultaat voor u. Het plaatsen van een tepel/tepelhof verschilt niet veel van het zetten van een gewone tatoeage. Onze cosmetisch pigmentatie specialist heeft door jarenlange ervaring goed zicht op de verschillende huidstructuren waar men mee te maken krijgt na een operatie.

Als ervaren tatoeëerder met een kunstzinnige achtergrond en kunde van de huid, is het een kleine stap een realistische tepel/tepelhof 3D na te bootsen aan de hand van het juiste kleurgebruik. De kleur is permanent, dat betekent dat het niet gaat vervagen.

Wanneer u onverhoopt toch iets afname van het pigment ziet, dan wordt dit kosteloos hersteld. Uiteraard wordt u in een aparte ruimte, in volledige privacy geholpen.

Medische tatoeages bij
TB Medical

Bekijk hier de uitzending van TV Rijnmond, onze behandelaar geeft informatie over zijn werk in het Ikazia ziekenhuis. Tevens ziet u ook hoe een behandeling in zijn werk gaat.

TB medical is zich al in begin jaren '80 gaan specialiseren in het plaatsen van medische en cosmetische tatoeages en hiermee de 1e cosmetisch pigmentatie specialist in Nederland. Wij schreven al in de jaren '80 een atlas over medische tatoeages, in samenwerking met professor Stolz.

tepelhof reconstructie

TB Medical op NPO Radio 1

''Wat gaat er mis bij het zetten van medische tatoeages''

Meer weten?

Mocht u een tepelhofreconstructie overwegen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kunnen u precies informeren over de gehele procedure en beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact op

Mailen Afspraak maken Direct bellen