Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

De kosten van een medische tatoeage

18-07-2022

Het kan zijn dat u hinder ervaart van een litteken die u heeft, ook kunnen brandwonden er voor zorgen dat u onzeker wordt over uw uiterlijk. Wij willen y graag helpen met een behandeling dat u beter in uw vel gaat zitten.

Wat is een medische tatoeage?

Bij medische tatoeages is het zo dat een huidtherapeut met een naald kleurstoffen in de huid aanbrengt. Deze kleurintensiteit zal zo dicht mogelijk bij de natuurlijke kleur van de huid in de buurt komen zodat oneffenheden, roodheid of andere plekken gecamoufleerd worden.

Wanneer u vele kleurverschillen in uw huid ervaart, kan een medische tatoeage voor u de uitkomst zijn. Wanneer u pigmentstoringen heeft op uw huid door littekens of door een andere aandoening kan een medische tatoeage er voor zorgen dat dit uiteindelijk nauwelijks meer opvalt.

Een borstreconstructie

Na een borstreconstructie kunnen medische tatoeages worden toegepast. Dit voor het verbeteren van de tepel. Deze wordt gecreëerd met pigmenten zodat dit nauwelijks afwijkt van een echte tepel. Zo is de nieuwe tepel en het tepelhof nauwelijks te onderscheiden van een echte borst.

Voor het behandelde gebied is het belangrijk dat u weet dat de behandelde huid tijd nodig heeft om weer te genezen. Om deze reden is het belangrijk om niet te zwemmen.

Na de behandeling en de reconstructie kan het zijn dat u bijwerkingen krijgt. Onderstaande bijwerkingen zijn normaal:

  • Een rode huis en wondvocht.

  • Een branderig gevoel.

  • Korstjes (krab niet)

Eventueel kunt u producten als bepanthen-zalf gebruiken na de behandeling. Er is maar een zeer kleine kans op verdere bijwerkingen.

Wat zijn de kosten van een medische tatoeage?

Er zijn sommige medische tatoeages die door de zorgverzekeraar in een basispakket vergoed worden. Sommigen tatoeages worden ook met een aanvullende verzekering vergoed, maar voor sommige behandelingen is er geen vergoeding. Het advies is om eerst te kijken naar uw vergoedingen bij de zorgverzekeraar (kan verschillen per zorgverzekeraars) en daarna contact op te nemen met een kliniek die u kan helpen!

Om er zeker van te zijn of u in aanmerking komt voor een medische tatoeage is het aan te raden contact op te nemen met de zorgverzekeraar. Tijdens een gesprek met een plastisch chirurg die voor u de medische tatoeage aanbrengt, zal er kijken of een medische indicatie is en of de aanvraag goedgekeurd wordt.

De tarieven medische tatoeage? Die verschillen per behandeling. Soms is het nodig voor het uiteindelijke resultaat dat er meerdere keren een behandeling nodig is. Deze behandelingen kosten dan uiteindelijk ook meer.

Ook permanente make-up kan worden gebruikt als medische tatoeage

Een ingreep als een medische tatoeage hoeft niet altijd perse een nieuw tepelhof of het aanbrengen van pigmenten voor pigmentvlekken. Een medische tatoeage bestaat ook uit permanente make-up na een ziekte of aandoening waarbij haaruitval een van de complicaties is. Na borstkanker of een chemokuur kan het zijn dat er haaruitval plaatst vindt, ook alopecia kan een reden zijn voor een medische tatoeage.

Permanente make-up kan in deze gevallen aangebracht worden. Denk aan permanente make-up voor de wenkbrauwen of permanente make-up voor een eyeliner. Deze behandeling zorgt voor een blijvend resultaat wat betreft wenkbrauwen. Door de permanente make-up krijg u namelijk weer natuurlijke wenkbrauwen na haaruitval.

Permanente make-up wordt met PMU apparatuur gezet. Dit is net als bij tatoeëren met een naald en mogelijk met verdoving.

Wat is belangrijk om te weten na de behandeling van een medische tatoeage of permanente make-up?

Na de behandeling van een medische tatoeage kan het zijn dat de huid een rode kleur krijgt. Dit komt omdat de pigmenten dan nog niet volledig zijn opgenomen in de huid, de juiste kleur is dan nog niet aanwezig. Dit deel van de huid kan ook een beetje ruw aanvoelen, net als een schaafwond.

Het kan zijn dat er een nieuwe behandeling of nabehandeling nodig is voor het beste resultaat. Hiervoor is het noodzakelijk om de huid eerste te laten rusten, dan kan er na ongeveer 6 weken weer een behandeling worden gepland.

Het is zo dat er maar een kleine kans is op een infectie of andere complicaties. Dit is natuurlijk nooit volledig uit te sluiten. Het is wel zo dat er littekenweefsel kan ontstaan of vervaging door blootstelling aan zonlicht (zonnebank). Om deze reden moet hier na de behandeling zorgvuldig mee worden om gegaan.

TB Medical voor uw behandeling

Bij TB Medical kunt u terecht voor verschillende medische behandelingen. Wilt u een beroep doen op onze specialisten om uw borsten weer te voorzien van een mooie en natuurlijk tepel of wilt u een behandeling om uw pigmentvlekken te camoufleren?

Online kunt u contact met ons opnemen zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden. Dit ook zodat u weet wat u kan verwachten tijdens een behandeling.

De kosten van een medische tatoeage

Recente nieuwsberichten

Mailen Afspraak maken Direct bellen