Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

Wat is een medische tattoo?

27-07-2022

Bij kleurverschillen van de huid kan een medische tatoeage de oplossing zijn. Dit kan bijvoorbeeld het tatoeëren van een tepel en een nieuw tepelhof na een borstreconstructie. Ook kan een medische tatoeage worden aangebracht bij wijnvlekken of een andere huidafwijking. Daarbij kan permanente make-up ook als medische tatoeage gezien worden.

Heeft u een plek op uw lichaam waar natuurlijke pigmentatie ontbreekt? Dan kan een medische tatoeage zorgen voor een natuurlijk resultaat.

Waar kan een medische tatoeage voor worden toegepast?

Medisch tatoeëren kan op verschillende manieren worden toegepast. Het aanbrengen van de medische pigmentatie kan littekens verminderen, maar ook om mensen met alopecia areata te helpen.

  • Medisch tatoeëren kan voor een tepelhof na een borstreconstructie.

  • Een medische tatoeage kan voor kleurverschil in de huid te verminderen.

  • Een liplijn te corrigeren.

  • Een medische tatoeage kan voor permanente make-up.

  • Het camoufleren van littekens.

Medische tatoeages zorgen er voor dat een operatie litteken minder zal opvallen, een minder storende plek die u continue aan iets naars herinnert. Een medische tatoeage, medisch tatoeëren is eigenlijk hetzelfde als een gewone tatoeage. Het verschil is alleen dat er oplosbare kleurstoffen gebruikt worden die dezelfde pigmenten hebben als de huid. Het is zo dat de omliggende huid minder zichtbaar wordt door het behandelde gebied.

De behandeling van medische tatoeages

Tijdens de medische behandelingen van een medische tatoeage is het zo dat deze vaak in behandelingen van 2 of 3 keer worden aangebracht. Hierbij wordt een rusttijd tussen de volgende behandeling aangehouden van ongeveer 6 weken tot acht weken. Door dat de medische tatoeage vervaagt is het belangrijk om meerdere behandelingen toe te passen zodat de huidafwijking volledig verdwijnt en u een blijvend resultaat hebt.

Ook is het zo dat het getatoeëerde gebied tussendoor rust nodig heeft. Dit zorgt er voor dat de huis niet/zo min mogelijk beschadigd. Een plastisch chirurg zal de behandelde huid goed in de gaten houden indien nodig.

Na de medische tatoeage medisch is het belangrijk dat de tatoeage meestal minimaal een week droog moet blijven (dus niet gaan zwemmen). Wel belangrijk om deze in te vetten met crème. De tattoo zal in deze tijd wel gaan vervellen, maar dit is gebruikelijk bij een getatoeëerde huid.

Bij een medische tatoeage bestaat de kans dat deze na verloop van tijd een beetje zal gaan vervagen. Als u hiervoor eenmalig weer een nieuwe behandeling voor inplant zal het voldoende zijn om de kleur op te halen voor een natuurlijk resultaat.

Voor het medisch tatoeëren is het belangrijk dat wij weten wat uw huidige medicijngebruik is, of medicijnen gaat gebruiken of medicijnen die u tijdelijk gaat gebruiken. Dit is belangrijk om te weten voor de eerste behandeling voor medische pigmentatie.

Er komt bij de medische tatoeage altijd een geringe hoeveelheid pigment op de bovenste huidlaag terecht, hierdoor zal de kleur van de tatoeage in het begin altijd donkerder uitvallen. Korte tijd na de behandeling zal dit verdwijnen en krijgt u het uiteindelijke, behaalde resultaat.

De kosten van medische tatoeages

Een medische tatoeage brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Het kan zo zijn dat deze voor de aanvullende verzekering gedeeltelijk vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Het is aan te raden om dit voorafgaand aan de behandeling (telefonisch) te bespreken met uw zorgverzekeraar. Zo weet u in ieder geval wat u van hen kan verwachten wat betreft het behalen voor de medische tatoeage.

Het kan zijn dat uw huid ongeschikt is voor de medische tatoeage. Dit kan zijn wanneer u weet dat een tatoeage u een allergische reactie geeft.

Permanente make-up als medische tatoeage

Met andere speciale apparatuur is het ook mogelijk om een (semi) permanente tatoeage bij u aan te brengen. Deze tatoeage blijft ongeveer 3 jaar aanwezig. Dit is niet een medische tatoeage als voor een tepel, maar deze is geschikt voor lippen, wenkbrauwen of eyeliner.

Het kan zijn dat u door alopecia areata haaruitval ervaart. Door semi permanente make-up (PMU) is het mogelijk om op een natuurlijke manier wenkbrauwen bij u te creëren. Dit gebeurt met fijne naaldjes, de juiste natuurlijke kleur en verdovende crème. Dit wordt natuurlijk op de huid aangebracht zodat u wenkbrauwen krijgt zoals u deze wenst.

Permanente make up kan ook gebruikt worden om een eyeliner te plaatsen. Dit zou een goede oplossing voor u kunnen zijn wanneer uw wimpers uitvallen. Op deze manier kunt u alsnog uw ogen laten spreken. De kleur van de permanente make-up kan vervagen waardoor soms twee, of drie behandelingen nodig zijn.

Permanente make-up kan ook gebuikt worden als lipliner. Bijvoorbeeld door een hazenlip kan het meer zelfvertrouwen geven om permanente make-up aan te brengen zodat uw lippen een andere vorm krijgen. Het behandelen hiervan kan u op persoonlijk gebied helpen.

Ook permanente make-up lijkt op een gewone tatoeage. Het is alleen zo, een gewone tatoeage blijft langer zitten, die is namelijk levenslang. Bij permanente make up is het zo dat de kleur uiteindelijk wel zou kunnen vervagen en de pigmenten minder/niet meer aanwezig zijn.

Start uw behandeling

Wilt u een medische tatoeage, dit voor alopecia, wijnvlekken, vitiligo of voor een tepel constructie? Heeft u de behoefte om permanente make-up aan te laten brengen voor uw wenkbrauwen of als eyeliner? Neem contact op met TB Medical voor een afspraak, wij helpen u graag verder.

Wat is een medische tattoo?

Recente nieuwsberichten

Mailen Afspraak maken Direct bellen