TB Medical
Delistraat 4-10
3072 ZK Rotterdam
TB medical op afspraak

Logo Ikazia

Tepelhofreconstructie

Borstkanker komt helaas veel voor. Tegenwoordig heeft 1 op de 8 vrouwen te maken met deze vervelende ziekte. In veel van deze gevallen vindt er een borstamputatie plaats waarmee ook de tepel en het tepelhof verwijderd worden. Vrouwen die te maken hebben met borstkanker ondergaan vaak een tumormassa operatie. Deze operatie is in sommige gevallen borstsparend, waardoor er minder littekenvorming ontstaat. Maar in de meeste gevallen betreft het een onderhuidse borsttransplantatie, waarbij borstweefsel wordt verwijderd en er bijna geen tepel en tepelhof wordt behouden. Soms is een volledige amputatie nodig waarbij niet alleen het borstweefsel maar ook de lymfeklieren, spieren, de tepel, het tepelhof en de huid worden verwijderd.Wat is een tepelreconstructie?

Het is gelukkig mogelijk om de vrouw weer een mooie borst te laten krijgen met behulp van een borstreconstructie. Vaak volgt na een borstreconstructie een tepelreconstructie. Wat is dit precies? Bij een tepelreconstructie wordt een nieuwe tepel gemaakt met de huid van de borst. Dit wordt gedaan omdat de tepel vaak niet meer in takt is na het verwijderen van uw borst. Vaak wordt deze behandeling in het ziekenhuis uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Wanneer u een tepelreconstructie heeft ondergaan moet uw borst 3 maanden genezen. Hierna kunt u overgaan naar de volgende stap, de tepel- en/of tepelhoftatoeage.

De tepel tatoeage

Wanneer uw borst 3 maanden de tijd heeft gehad om te genezen, is het mogelijk om een driedimensionale tepeltatoeage te laten plaatsen bij TB medical. Wat is het hoofddoel van een tepelhofreconstructie? Zoveel mogelijk de realiteit nabootsen en de klant voorzien van een zo realistisch mogelijk ogende driedimensionale tepeltatoeage. Nadat de ‘nieuwe borst’ min of meer haar definitieve vorm heeft gekregen wordt meestal de tepeltatoeage geplaatst. Het gehele proces kan enkele maanden tot een heel jaar in beslag nemen.

Wanneer u een tepelhofreconstructie wilt ondergaan, vragen wij altijd eerst om dit te bespreken met uw behandelend arts. Bij TB medical vinden wij dit overleg erg belangrijk. Hierdoor kan in samenspraak met u en uw arts een goed behandelplan worden opgezet voor het plaatsen van de tepeltatoeage. Houd er rekening mee dat in sommige gevallen het plaatsen van een tepeltatoeage niet mogelijk is. Wanneer er bij de borstreconstructie teveel weefsel is weggehaald, kan het zo zijn dat het onmogelijk is om de borst te tatoeëren.

TB medical bevindt zich in de praktijk van Tattoo Bob. Tattoo Bob is zich al in begin jaren '80 gaan specialiseren in het plaatsen van medische tattoos, zoals de tepeltatoeage in 3D. Ook schreef Tattoo Bob in de jaren tachtig een atlas over de medische tatoeage, samen met professor Stolz.

Tepelreconstructie opnieuw laten plaatsen?

Heeft u reeds in het ziekenhuis een tepelhofreconstructie laten aanbrengen maar is deze te licht en/of te onduidelijk geworden? Het is mogelijk om deze te laten herstellen bij TB medical.

Het laten aanbrengen van een tepel/tepelhof door een ‘Tattoo artiest’ die hierin is gespecialiseerd heeft als voordeel dat deze een artistieke achtergrond heeft. Deze artistieke achtergrond draagt bij aan een mooi blijvend resultaat voor u. Het plaatsen van een tepel/tepelhof verschilt niet veel van het zetten van een gewone tatoeage. Onze cosmetisch pigmentatie specialist heeft door jarenlange ervaring goed zicht op de verschillende huidstructuren waar men mee te maken krijgt na een operatie.

Als ervaren tatoeëerder met een kunstzinnige achtergrond en kunde van de huid, is het een kleine stap een realistische tepel/tepelhof 3D na te bootsen aan de hand van het juiste kleur gebruik.De kleur is permanent, dat betekent dat het niet vervaagt.

Wanneer u onverhoopt toch iets afname van het pigment ziet, dan wordt dit kosteloos hersteld.

Uiteraard wordt u in een aparte ruimte, in volledige privacy geholpen. TB medical brengt medische tatoeages aan en verwijderd ook in samenwerking met een gediplomeerd huidtherapeute  pigmentvlekken en/of (ongewenste) tatoeages.