Uw uiterlijk is onze zorg.

010 2900780 info@tbmedical.nl ma t/m za: 10:00 - 22:00

PMU wenkbrauwen; hoe lang blijft dit zitten?

07-07-2022

Permanente make-up VS een tatoeage

Er is ook een duidelijk verschil tussen een tattoo en permanente make-up. Op zich lijken deze twee behandelingen wel op elkaar, maar toch zijn het verschillende technieken! Het is namelijk zo dat bij beide technieken gebruik wordt gemaakt van een apparaat en een naald. Het verschil zit in het aanbrengen van het pigment. Bij permanente make-up is het zo dat de inkt alleen in de bovenste laag van de lederhuid wordt aangebracht. Bij een tatoeage wordt hervoor de onderste laag gebruikt.

De plaatsing van het pigment heeft er mee te maken hoe lang de permanente make-up (PMU) blijft zitten. Het is zo dat de tatoeage dieper in de huid wordt aangebracht, daardoor langer (voor altijd) blijft zitten. Een permanente make-up behandeling blijft hierdoor minder lang zitten.

Gemiddeld gezien blijft permanente make-up 3 jaar zitten na de eerste behandeling. Dit is wel van verschillende dingen afhankelijk. Dit heeft namelijk te maken met het huidtype en de gebruikte kleuren voor de pigmentatie. Blonde permanente make-up (PMU) voor wenkbrauw haartjes zullen eerder vervagen dan donkere wenkbrauwen.

Wanneer is PMU voor wenkbrauwen geschikt?

Permanente make-up (PMU) is bijna voor iedereen geschikt. Voor mannen, vrouwen, jong of oud! Wanneer u er graag verzorgd uit wil zien, voor wenkbrauwen die een correctie nodig hebben of voor iemand die een allergie heeft voor make-up.

Als u wenkbrauwen voor ogen heeft waar u al jaren van droomt, dan kan een specialist in permanente make-up voor u de gewenste wenkbrauwen maken! Samen met een specialist zal u uw wensen duidelijk kunnen maken.

Wanneer u een wenkbrauw mist, weinig haartjes in uw wenkbrauwen hebt of wanneer u zichtbaar littekens heeft, kan permanente make-up zorgen voor mooie wenkbrauwen!

Over de pijn van de PMU behandeling zijn de meningen verschillend. Het is eigenlijk zo dat er telkens een kleine wond gemaakt wordt, dit kan natuurlijk gevoelig zijn. Vele mensen ervaren dit eerder als een irritant gevoel, dan een pijnlijk gevoel.

Een PMU behandeling wenkbrauwen

Wanneer u permanente make-up voor uw wenkbrauwen wil, dan zal er eerst goed gekeken worden naar de kleur en de gewenste vorm van de wenkbrauw. Bij de eerste behandeling zal een verdovende crème op het huidoppervlak aangebracht worden om de huid minder gevoelig te maken. Er wordt met een PMU apparaat en een naald op een natuurlijke manier behandeld. Dit voor het beste resultaat.

Na een aantal weken zullen de pigmenten het uiteindelijke resultaat behaald hebben. Hiervoor is vaak nog wel een touch up nodig om te zorgen het op behandelde gebied eventuele aanpassingen worden gedaan zodat u helemaal tevreden bent!

Na een aantal jaren kan het zo zijn dat het pigment in de wenkbrauwen vervaagd is. Hiervoor kunt u een nabehandeling ondergaan. Over de permanente make-up heen is het mogelijk om ook gewone make-up aan te brengen.

Voor de behandeling start is het belangrijk dat u met een aantal dingen rekening houdt. Zo is het belangrijk dat u 24 uur van te voren geen alcohol, bloedverdunners of aspirines gebruikt. Dit kan er voor zorgen dat tijdens het aanbrengen van de permanente make-up de huid zal gaan bloeden. Wanneer dit gebeurt is het zo dat de pigmentatie wordt aangetast en niet goed zal hechten.

Methodes voor permanente make-up

Er zijn ook meerdere technieken die gebruikt kunnen worden voor een PMU behandeling. Microblading, de hairstrokes techniek, is een manier voor permanente make-up (PMU) bij de wenkbrauwen. Hier worden met een dus mesje, kleine lijntjes rondom de wenkbrauwen geplaatst, waardoor er uiteindelijk vollere wenkbrauwen zullen ontstaan.

Bij powder brows, gaat het om het verloop van donker naar licht in de wenkbrauwen. Op deze manier krijgt u een poeder effect in de wenkbrauwen. Voor het aanbrengen hiervan wordt een naald gebruikt die zorgt voor de juiste pigmentatie.

Ook het echt tatoeëren van uw wenkbrauwen is een optie, dit kan bij Tattoo Bob!

Waar moet u op letten na het zetten van permanente wenkbrauwen

Voordat de wenkbrauwen hersteld zijn bent u een aantal weken verder. Dit komt omdat er een kleine zwelling kan ontstaan op de wenkbrauwen, maar ook omdat er korstjes kunnen ontwikkelen tijdens de eerste week.

Het is belangrijk dat de wenkbrauwen zeker de eerste week na het aanbrengen niet nat worden, dit van zweten of water. Wanneer u dit voorkomt dan zal de pigmentatie langer blijven zitten.

Voor de genezing moet u niet schrikken van de kleur. Tijdens de behandeling krijgt u namelijk een donkerdere kleur, dan dat het resultaat uiteindelijk zal worden. Door de natuurlijke celvernieuwing en het afweersysteem zullen de pigmenten in de huid vervagen.

Voor de hygiëne is het belangrijk dat u de eerste weken niet naar een sauna of een zwembad gaat. Zo blijft de pigmentatie langer zitten. Als de gepigmenteerde huid nog niet volledig is genezen, dan is het belangrijk om UV-licht (zonnebank) te vermijden.

Meer soorten permanente make-up

Permanente make-up voor eyeliners is ook mogelijk. Wanneer u kiest voor een eyeliner behandeling, dan zal er eerst gekeken worden naar het gewenste model. U kan kiezen uit een dunne of dikke lijn, of wilt u alleen de bovenste of juist de onderste wimperrand verstevigen met een permanente make-up eyeliner.

Wilt u naast uw ogen ook graag uw lippen gedaan hebben? Permanente make-up voor uw lippen is ook mogelijk. Wanneer u kiest voor een lipblush behandeling, dan wordt er gekeken naar de juiste kleur van uw lippen om zo een natuurlijke uitstraling te behouden.

Permanente make-up is een cosmetische behandeling waarbij pigmenten in de huid gebracht worden. Dit kan voor verschillende doeleinden zijn, denk hierbij aan het vergroten of verfraaien van de wenkbrauwen, het aanbrengen van eyeliner of het verzorgen van de lippen. Permanente make-up blijft ongeveer 2 tot 5 jaar goed zitten en is daarna opnieuw toe te passen.

Heeft u de keuze gemaakt voor permanente make-up?

Op de vraag: 'Hoe lang blijft permanente make-up zitten?' Kunt u nu zelf het antwoord geven. Door nabehandeling en het opvolgen van de tips zorgt u er voor dat de pigmentatie van de wenkbrauw een beter resultaat heeft en behoudt.

Wilt u meer delen van uw gezicht accentueren? Wij kunnen u met meerdere PMU behandelingen helpen! Wilt u een eyeliner behandeling of wilt u een lipcontour? Ook voor deze behandelingen kun u bij ons terecht! De afgelopen jaren hebben wij vele mensen al mogelijk helpen met de permanente make-up!

Heeft uvragen aan ons of wilt u een afspraak maken voor de permanente make-up? Neem dan contact met ons op.

PMU wenkbrauwen; hoe lang blijft dit zitten?

Recente nieuwsberichten

Mailen Afspraak maken Direct bellen